Emelt szintű matematika oktatás (5-8. évf.)


Matematikai műveltség, problémamegoldó képesség, kreatív gondolkodás, ismeretalkalmazás mind-mind a korszerű matematikatanítás meghatározó pontjai.
A jelenben és a közeljövőben nagy szükség van matematikailag művelt emberekre, akiknek a helyüket egy igen összetett és gyorsan változó világban kell megtalálniuk. A hozzáférhet? információ mennyisége exponenciálisan n? és mindenkinek képesnek kell lennie arra, hogy önmaga és a társadalom számára eredményesen kezelje és értelmezze az őt körülvevő ismeret- és információtömeget. Ezért is tartjuk nagyon fontosnak, hogy iskolánkban kitüntetett figyelemmel forduljunk a matematika felé. A tárgy tanítása nem öncélúan része a tantervnek. Tisztában vagyunk azzal, hogy a matematika egyre fontosabb szerepet játszik az emberek életében, nélkülözhetetlen a sikeres munkavégzéshez.
Elsődleges célunk, hogy tanulóink a matematikát megszeretve sajátítsák el a tudnivalókat. Gyakran emlegetett mottónk szellemében: -"a matematika nem nehéz, csak szeretni kell " folynak a tanítási óráink, diákjaink felkészítése a középfokú intézménybe való sikeres továbblépésre. A tehetséggondozás érdekében 5-8. évfolyamon egy-egy csoportban emelt szintben tanítjuk a matematikát. Ezekben a csoportokban a heti óraszámot 1 órával  megnövelve mód és lehetőség van versenyfeladatok megoldására; az ismeretek több dimenzióban való elmélyítésére; matematikai modellek, algoritmusok megalkotására. Diákjaink rendszeresen sikeres szereplői különféle városi, megyei, országos matematikaversenyeknek. Mindezek mellett megnyugvással és örömmel tölt el bennünket az az eredmény, melyet a Kiss Árpád Országos Közoktatási Szolgáltató Intézmény Értékelési Központja adott közre egy az Oktatási Minisztérium megbízásából elvégzett felmérés kapcsán

 

 

Matematikai gondolkodás területén a mi iskolánknál jobban teljesítők aránya mindössze 9%; míg a gyengébb teljesítményt nyújtó iskolák aránya: 91%. Ezek alapján a mi iskolánk mind az országos átlagot, mind a megyeszékhelyi iskolák átlagát tekintve, a felső 10%-hoz tartozik.

Ezen felmérés eredménye; a versenyeken elért sikereink; a középfokú intézmények visszajelzései mind-mind megerősítenek bennünket abban a hitünkben, hogy érdemes így, ilyen feltételek mellett folytatni iskolánkban a matematika tanítását.

Zárszó:
"Ha jó kedvű vagyok, akkor matematikával foglalkozom, hogy jobb kedvű  legyek.
Ha rossz kedvű vagyok, akkor matematikával foglalkozom, hogy elmúljon a rossz kedvem."
/ Rényi Alfréd /

 

 

TÁMOP-3.1.4-08/2 TIOP-1.1.1-09

Közép-dunántúli
Regionális Minőségi díj
2008

 

Névnap

Ma 2019. július 22., hétfő, Magdolna napja van. Holnap Lenke napja lesz.

Keresés

Eseménynaptár

Utolsó hónap július 2019 Következő hónap
H K SZ CS P SZ V
week 27 1 2 3 4 5 6 7
week 28 8 9 10 11 12 13 14
week 29 15 16 17 18 19 20 21
week 30 22 23 24 25 26 27 28
week 31 29 30 31