Kezdőoldal

 

A közoktatás fejlesztésére vonatkozóan a "Jó gyakorlat" olyan

  • innovatív folyamat,
  • módszer,
  • cselekvés és
  • eszközhasználat

együttese, amely az intézményi gyakorlatban és működésében megtapasztalható.

Több éve sikeresen és hatékonyan alkalmazott, kipróbált, ezért eredményesen adaptálható, fenntartható, fejleszthető, dokumentálható.

A "Jó gyakorlat" tehát adott szakmai kritériumoknak (NAT, ONAP stb.) megfelelő innováció, oktatási, pedagógiai gyakorlat, amely az intézmény fejlesztőmunkáját az osztálytermi, illetve egyéni fejlesztési szintig pozitívan befolyásolja. Az átvett innováció a továbbiakban a felhasználók által is elismert szolgáltatásként képes működni.

Iskolánk figyelmet fordít arra, hogy tapasztalatait, innovatív erejét megossza másokkal, segítségére legyen a mintákat, megoldásokat kereső társintézményeknek. A www.kosar.educatio.hu honlap kínálatában négy jó gyakorlatunk szerepel:

"Elfogadva követelj!"-komplex fejlesztés tanulási zavar veszélyeztetett és tanulási zavarral küzdő gyermekek számára

"Mihály-napi vásár" néphagyományok ápolása a napköziben

"Kulcs a matematikához" - emelt szintű matematika oktatás gyakorlata az 5-8. évfolyamon

"Kodály útján" - emelt szintű ének-zene oktatás gyakorlata

Ez a pedagógiai kultúra segíti a TÁMOP keretében pályázó intézményeket abban, hogy az adott fejlesztéseket sikerrel alkalmazó óvodáktól, iskoláktól ösztönző mintát, megerősítést kapjanak. A központi erőforrások ugyanis nem elegendőek az előttük álló sokelemű fejlesztés pedagógiai előnyeinek, elérhető sikereinek felmutatására.

Ez a horizontális tanulási forma hálózatokban is megerősödött, így például az önfejlesztő iskolák vagy a Comenius program egyes résztvevő csoportjaiban vagy az alternatív pedagógiák képviselői körében.

Másként hiteles a megtapasztalt gyakorlat, mint bármely alapos felkészítés. A jó gyakorlatok megismerése ezért tölt be központi szerepet az Európai Unió által támogatott tágabb fejlesztési környezetben is.

 

 

 

TÁMOP-3.1.4-08/2 TIOP-1.1.1-09

Közép-dunántúli
Regionális Minőségi díj
2008

 

Névnap

Ma 2019. June 17., Monday, Laura, Alida és Alina napja van. Holnap Arnold és Levente napja lesz.

Keresés

Eseménynaptár

Last month June 2019 Next month
M T W T F S S
week 22 1 2
week 23 3 4 5 6 7 8 9
week 24 10 11 12 13 14 15 16
week 25 17 18 19 20 21 22 23
week 26 24 25 26 27 28 29 30